Bidding

Contact us!

Tim van der Bilt

Tim van der Bilt

Managing Director

KzMxICgwKSAyMCAzMTIgMjAgMTcg

aW5mb0BtYXplLW9uZS5jb20=

Adverteren met AMS

Amazon heeft een enorm productaanbod, wat het lastig maakt voor retailers om in beeld te komen bij bezoekers van de website. Amazon Marketing Services (AMS) is een marketing tool die daarbij kan helpen. Met AMS worden producten beter zichtbaar gemaakt, zodat bezoekers kunnen doorklikken naar de productpagina en een bestelling kunnen plaatsen. AMS zorgt ervoor dat producten boven of naast de normale zoekresultaten worden getoond. Dit gebeurt op basis van een cost-per-clicksysteem (CPC), waarbij de hoogte van het CPC-bod in combinatie met een aantal andere variabelen bepaalt waar de advertentie wordt getoond.

Amazon Marketing Services mogelijkheden

Amazon biedt binnen het AMS-systeem twee advertentieproducten aan, waarmee retailers hun producten beter zichtbaar kunnen maken. Dit verhoogt de kans dat vaker wordt doorgeklikt naar de productpagina en meer verkopen worden gegenereerd.

Amazon Sponsored Products Ads

Sponsored Product Ads zijn automatische (content targeting) of handmatige (keyword targeting) advertenties die rechts en boven/onder de SERP (Search Engine Result Page) worden weergegeven. Dit zijn advertenties in het midden van de marketing funnel. Ze worden namelijk weergegeven op locaties waar de klant verschillende opties voor een aankoop kan vergelijken. Deze advertenties zijn zeer populair, omdat ze tegen een lage CPC beginnen en het platform veel controle biedt.

Amazon Headline Search Ads

Headline Search Ads worden aangestuurd door zoekwoorden en kunnen bovenaan de SERP (Search Engine Result Page) worden weergegeven. Dit is een banner met drie of vier producten van de adverteerder die op Amazon te koop zijn. Deze advertenties zijn alleen beschikbaar voor partijen die op Amazon producten verkopen, omdat wordt doorgeklikt naar de productpagina. Headline Search Ads worden als 'top-of-the-funnel'-advertenties beschouwd, omdat potentiële klanten die op deze banners klikken meestal in de verkennende fase zijn.

 

 

More services