Acceleration Principles

Marketplaces

Waarom een specialistisch agency?

Meer weten?

Michelle Theeuwen

Michelle Theeuwen

Director Retail Media

KzMxICgwKSAyMCAzMTIgMjAgMTcg

aW5mb0BtYXplLW9uZS5jb20=

 

Waarom zou je een specialist voor marketplaces inschakelen?

Amazon en bol.com zijn unieke plekken voor een merk. 
Waar TV en radio bereik geven voor een merk en Google en Facebook bereik plus data geven voor campagnes, geven Amazon en bol.com bereik plus data plus de daadwerkelijke aankoop op het platform. De unieke positie die platforms innemen binnen retail en media, vragen om een specialistische aanpak.

Een succesvolle marketplace strategie bestaat uit een aantal componenten:

 • Er is de afweging tussen een seller en een vendor account of een hybride constructie
 • Er is een technisch stuk waarbij feed en api koppelingen gelegd worden om de producten en prijzen goed op Amazon te vertonen en ervoor te zorgen dat sales teruggekoppeld worden naar voorraad- en boekhoudsystemen
 • Er is een SEO stuk waar je door gebruik van keywords, titels en stukjes code ervoor moet zorgen dat het product organisch hoog in de zoekresultaten terecht komt.
  65% van de aankopen vindt plaats op de eerste pagina.
 • Er is een content stuk waarbij er uitgebreide content opties zijn om de producten van rijke informatie, video’s en aparte product pages te voorzien. Voor merk eigenaren doorlopen we het brand registry programma binnen een seller account  waardoor A+ content en storefronts beschikbaar komen. 
 • Er is een uitgebreid paid marketing stuk dat veel mogelijkheden in zich heeft om op keywords te bieden met Sponsored Products (soort Adwords binnen Amazon). Ook kunnen banners en video's binnen en buiten Amazon (DSP) geplaatst worden met Amazon data. 
 • Er is een fulfillment stuk dat ervoor zorgt dat de consument het product netjes en snel thuis bezorgd krijgt. Een Nederlands merk kan nu verkopen aan consumenten over de hele wereld en Amazon levert de paketten supersnel.

 • Er is een dagelijks binnenkomende stroom aan communicatie met consumenten.
  Klachten en vragen die afgehandeld moeten worden en reviews die je op jouw account wilt binnenhalen. Marketplaces zijn een direct to consumer platform en dat brengt een dagelijkse stroom aan communicatie met zich mee. Hier moet je als bedrijf op ingericht zijn of een partner in zoeken.

Een succesvolle marketplace strategie is niet één van deze elementen maar de combinatie ervan.

En daar zit nu precies het probleem: veel partijen doen wel elementen zoals de productfeed of Sponsored Product campagnes, maar niet het hele scala dat nodig is om succesvol te zijn. Om in deze behoefte te voorzien is Maze-One opgericht.

Maze-One is een uniek soort agency: wij doen niets anders dan marketplaces. Wij verzorgen alle elementen die nodig zijn voor een succesvolle marketplace strategie. Een nauwe samenwerking met de klant - waarbij we consumenten op de platforms van de juiste aanbiedingen en informatie kunnen voorzien - is daarbij cruciaal.

Wij zijn een nieuw soort agency; wij zijn een marketplace agency.

Als je overweegt te starten met Amazon of bol.com (of je bent al aanwezig maar je denkt dat het beter kan) aarzel dan niet en neem contact met ons op voor een inhoudelijk gesprek.

Neem contact met ons op