Acceleration Principles

Marketplaces

Hoe werken wij?

Meer weten?

Michelle Theeuwen

Michelle Theeuwen

Director Retail Media

KzMxICgwKSAyMCAzMTIgMjAgMTcg

aW5mb0BtYXplLW9uZS5jb20=

 

Hoe werken wij? 

Amazon en bol.com zijn unieke plekken voor een merk. Ongeacht wat je verkoopt of welke dienst je aanbiedt, maretplaces zijn een cruciale plek om je merk te bouwen en sales te genereren. 
Waar TV en radio bereik geven voor een merk en Google en Facebook bereik plus data geven voor campagnes, geven Amazon en bol.com bereik plus data plus de daadwerkelijke aankoop op het platform. De unieke positie die platforms innemen binnen retail en media, vragen om een specialistische aanpak.

Een succesvolle marketplace strategie bestaat uit een aantal fases:

 1. Er is de afweging tussen een seller en een vendor account of een hybride constructie. Maze-One heeft ervaring met alle mogelijke constructies.

 2. Er is een technisch stuk waarbij feed, EDI of api koppelingen gelegd worden om de producten en prijzen goed op Amazon te vertonen en ervoor te zorgen dat sales teruggekoppeld worden naar voorraad- en boekhoudsystemen

 3. Er is een SEO stuk waar je door gebruik van keywords, titels en stukjes code ervoor moet zorgen dat het product organisch hoog in de zoekresultaten terecht komt.

 4. Er is een content stuk waarbij er uitgebreide content opties zijn om de producten van rijke informatie, video’s en aparte product pages te voorzien. Voor merk eigenaren doorlopen we het brand registry programma binnen een seller account  waardoor A+ content en storefronts beschikbaar komen. 

  Wij werken met verschillende content management systemen om de content op Amazon te monitoren en te beheren.

 5. Er is een uitgebreid paid marketing stuk dat veel mogelijkheden in zich heeft om op keywords te bieden met Sponsored Products (soort Adwords binnen Amazon). Ook kunnen banners en video's binnen en buiten Amazon (DSP) geplaatst worden met Amazon data.

 6. Er is een fulfillment stuk dat ervoor zorgt dat de consument het product netjes en snel thuis bezorgd krijgt. Een Nederlands merk kan nu verkopen aan consumenten over de hele wereld en Amazon levert de paketten supersnel.

 7. Er is een dagelijks binnenkomende stroom aan communicatie met consumenten.
  Klachten en vragen die afgehandeld moeten worden en reviews die je op jouw account wilt binnenhalen. Marketplaces zijn een direct to consumer platform en dat brengt een dagelijkse stroom aan communicatie met zich mee. Hier moet je als bedrijf op ingericht zijn of een partner in zoeken.

 8. Er is merkregistratie en bescherming van IP programma voor sellers. En voor vendors moet er actief op gemonitord worden

Een succesvolle marketplace strategie is niet één van deze elementen maar de combinatie ervan.

Maze-One is een uniek soort agency: wij doen niets anders dan marketplaces. Samen met onze klanten maken wij een project plan met een duidelijke taakverdeling. Wij kunnen alle elementen uit handen nemen maar ook onderdelen daarvan. Een nauwe samenwerking met het merk is daarbij cruciaal.

Wij zijn een nieuw soort agency; wij zijn een marketplace agency.

Amazon geen vergevingsgezind platform. Het is zaak om op alle onderdelen strak de procedures te volgen en snel te reageren op problemen. Wij hebben de ervaring en te tooling om dit strak te beheren.

Neem contact met ons op