Primeday

Amazon houdt ieder jaar het speciale shopping event Amazon Prime Day. Op die dag kun je op producten fikse korting krijgen. Vorig jaar werd Amazon Prime Day voor het eerst in Nederland gepromoot. Deze maand komt er een nieuwe editie van Amazon Prime Day aan, komende maandag 15 juli. Start om 00:00 uur en duur: 48 uur lang.

Het wereldwijde verkoopevenement was volgens Amazon vorig jaar het meest succesvol tot nu toe, met de verkoop van meer dan 100 miljoen producten.

Prime Day trends per land

McKinsey deed wereldwijd onderzoek onder 2587 consumenten in onder meer de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland naar hun beleving rond Prime Day. Twee derde van de ondervraagden staat er overwegend positief tegenover en 70 procent verwacht dan ook dit jaar deel te nemen aan de shoppingbonanza.

Consumenten willen dit jaar uitgaven doen in meer categorieën. Daarnaast omarmen ze technologieën als voice voor hun aankopen.

Uit het onderzoek blijkt ook:

  • Consumentenelektronica staat bovenaan de wensenlijst, gevolgd door kleding en boeken. De belangstelling voor het zoeken naar Prime Day-aanbiedingen van Amazons eigen merken en services is groot. Amazon video en muziek en Amazon Alexa (voice assistant) staan bovenaan een derde of meer van de wensenlijsten van consumenten.
  • De meeste consumenten zijn van plan vooraf de productencategorieën te plannen die ze gaan kopen. Slechts 21 procent verwacht spontaan te winkelen op Prime Day.
  • Terwijl 30 procent van de klanten verwacht iets meer uit te geven dan vorig jaar, heeft 15 procent plannen om veel méér uit te geven (VS, 18%, Frankrijk, 17%, VK, 16%, Duitsland, 9%).
  • Shoppers in de Verenigde Staten (25%), Duitsland (23%) en het Verenigd Koninkrijk (22%) zijn het meest geneigd om spontaan te winkelen op Prime Day; in Frankrijk is dat 15 procent. Voor de overgrote meerderheid van de consumenten begint de planning echter tot een maand vóór Prime Day 2019.
  • Voice-Assisted Shopping wordt omarmd, en zelfs 40 procent of meer van alle ondervraagde consumenten vraagt Alexa ​​om producten bij Amazon te bestellen. Vooral voor consumenten in de leeftijd van 18-39. Jaar is Voice-Assisted Shopping heel interessant, hoewel ook onder de 40-49-jarigen veel interesse is voor de stemassistent.
  • Interessant is ook dat de bekendheid van consumenten met Amazons online levering en ophaalservice voor boodschappen snel toeneemt. Dit jaar zegt ongeveer een vijfde van het winkelpubliek in Frankrijk (22%), de VS (21%), Duitsland (17%) en het VK (17%) plannen te hebben om Amazon Fresh-deals te verkennen en te kopen.

Wil je hier meer over weten over Amazon Prime Day of verkopen op Amazon? Neem dan contact met ons op.